OREINO Μαρακας

Έξτρα παρθένο

ελαιόλαδο

Δωρο γευσης και υγειας

Το Εξαιρετικό Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο OREiNO Marakas Organic EVOO, είναι ένα blend 2 ποικιλιών, Κορωνέϊκης 90% και Τσουνάτης 10%.

Η περιορισμένη ποσότητα παραγωγής του καθώς και ο ιδιαίτερος τρόπος καλλιέργειας του, το καθιστούν πλούσιο σε χημικά αλλά και σε γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα διακρίνεται ένα μέτριο προς έντονο φρουτώδες άρωμα από φρέσκο γρασίδι, βότανα και ντομάτα ενώ η ήπια πικρή και πικάντικη γεύση του βρίσκουν μία αρμονική ισορροπία.

Oreino Marakas

Βαρος

0.905kg

Κατηγορια

Βιολογικό

Καλλιεργεια

Βιολογική

Μεγεθος

500ml

Γεωγραφικη περιοχη

Κρήτη

Νομος

Χανιά

Ποικιλια

Κορωνέϊκη, Τσουνάτη

Οξυτητα

0.3

Αρ. Υπεροξειδιων

7.2, mEq 0.2/Kg

Συγκομιδη

Τα

χαρακτηριστικά

Oreino Marakas

Ποικιλια

Κορωνέϊκη,Τσουνάτη
Oreino Marakas

Φρουτώδες

5.1/10
Oreino Marakas

Πικρο

3.5/10
Oreino Marakas

Πικαντικο

4.4/10

Περιγραφή

OREiNO Marakas Organic EVOO

Οι ελαιώνες OREiNO Marakas βρίσκονται σε αναβαθμίδες βουνών των περιοχών Κυπαρίσσου-Μανωλιόπουλου του νομού Χανίων Κρήτης.

Αριθμούν περίπου 10.000 ελαιόδεντρα κάποια από τα οποία είναι άνω των 50 ετών. Τα ελαιόδεντρα καλλιεργούνται με τη μέθοδο της βιολογικής γεωργίας με πιστοποίηση ΒΙΟΕΛΛΑΣ-BIOSUISSE, ακολουθώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές για την εξασφάλιση της άριστης ποιότητας του τελικού χυμού.

Η συγκομιδή πραγματοποιείται όταν ο καρπός είναι ακόμη άγουρος και με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων απαλλαγμένα από κινητήρες εσωτερικής καύσης με σκοπό την εξάλειψη υπολειμμάτων καυσαερίων. Η ελαιοποίηση διεξάγεται στο ιδιόκτητο πιστοποιημένο ελαιοτριβείο 2 φάσεων και ακολουθεί τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης με την αφαίρεση κουκουτσιού. Μετά την εξαγωγή του, το εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο OREiNO Marakas, φιλτράρεται και φυλάσσεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση Argon μέχρι την ημέρα εμφιάλωσής του.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται για την παραγωγή του Oreino Marakas Organic EVOO είναι κατά κύριο λόγο η Κορωνέϊκη και σε μικρότερη έκταση η Τσουνάτη.