‘ΠΡΑΣΙΝΗ’ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑ

Η

τοποθεσία

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Η ενεργειακή και καλλιεργητική αυτονομία της παραγωγής συνολικά, ήταν ένας στόχος της επιχείρησης που επιτεύχθηκε το 2022.

Η ανακύκλωση των υπολειμμάτων, του νερού, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και η αξιοποίηση της υπολοίπουσας παραγωγής, δημιουργώντας υποπροϊόντα καθημερινής χρήσης και υγιεινής, αποτελούν συνειδητές επιχειρηματικές ενέργειες που αντιπροσωπεύουν την ‘πράσινη’, οικολογική φιλοσοφία μας.

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού 10,5kw, που αποδίδει 100% ενεργειακή αυτονομία χρήσης του ελαιουργείου, αλλά και των ηλεκτροκίνητων εργαλείων.

Αντικατάσταση όλων των βενζινοκίνητων εργαλείων που σχετίζονται με την ελαιοκαλλιέργεια, όπως αλυσοπρίονα – χορτοκοπτικά – με ηλεκτροκίνητα μηχανήματα ελαιοσυλλογής που φέρουν μπαταρία ιόντων λιθίου

Τα κλαδέματα, μαζί με τα απόβλητα του ελαιοτριβείου, αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν ένα μείγμα ζυμώνεται το καλοκαίρι, τοποθετείται στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τον Σεπτέμβριο και αποτελεί ένα άριστο οργανικό προϊόν για λίπασμα.

Το ελαιοτριβείο είναι απαλλαγμένο από οποιοδήποτε πλαστικό εξάρτημα ενώ περιλαμβάνει μηχανήματα χαμηλής ταχύτητας, τα οποία κάνουν λιγότερη χρήση ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στο περιβάλλον.